Европа

Австрия

Booking.com
  

Австрия е малка по площ, но изключително красива страна, разположена в централната част на Европа. Тя е страна на традиционния планински туризъм. Повече от 70% от територията й е заета от великолепните Австрийски Алпи, които очароват туристите с величие и красота. Провинция Тирол е емблематичен планински район, световно известен със своята великолепна природа, величествени върхове, традиции и културно наследство.

Австрия се счита за страната с най-добрите зимни ски курорти и заедно с Швейцария, тя се е превърнала в  ски "Меката" за европейците. За най-добри зимни курорти в Австрия се считат – Ишгъл, Алпбах, Зьолден, Кицбюел, Сан Антон, Лех, Майрхофен, Цел ам Зее, Бад Гащайн, Обертауерн. Днес туризмът е един от основните източници на доходи за Австрия.

Сред най-популярните курорти в Австрия се нареждат още:

– Форарлберг, федерална земя в западната част на страната  – отличава се с това, че в нея се намират най-красивите планински хребети и езера. Форарлберг е знаково място за любителите на оперната музика.

– Бургенланд - тук се намира един от най-големите орнитологични центрове на света и Националния парк Нойзидлерзее-Зеевинкел, който се обитава от множество редки птици.

Австрия е световно известна с Виенската държавна опера. Според експерти, Виенската опера е считана за център на световната класическа музика.

Културното наследство на Австрия е съсредоточено в нейната столица — Виена. Някои от забележителностите, включени в списъка с обекти на световното културно наследство на ЮНЕСКО, се намират именно тук, а именно  Императорския театър (Burgtheater), градините и дворецът на Шьонбрун.

Специално внимание заслужава австрийската кухня, по-специално - легендарните й сладкиши. Тя е погълнала най-добрите кулинарните традиции на съседните страни и сега самото споменаване на Виенския щрудел и Залцбургски кнедли ще накарат всеки любител на кулинарията да отиде до Австрия за гастрономическо турне.

Живописни пейзажи, класическа европейска барокова архитектура и комфортни условия на туризъм — всичко това превръща Австрия в една от най-популярните туристически дестинации в Европа.Виж всички 25 Снимки 

Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Австрия

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved