Азия

Сингапур

Booking.com
  

Сингапур е извънредно необичен град-държава – от неговото име до уличното оформление, изпълнено в стил Фън Шуй. Още на летището във всеки турист се заражда чувството, че самолетът е успял да преодолее не само разстоянието, но също така и времето, попадайки  директно в бъдещето. И с всяка стъпка това чувство единствено се засилва. Сингапур, в допълнение към официалното си име, означаващо в буквален превод "Град на лъва”, има и много други местни наименования като Дисниленд за възрастни и град на забраните. Тази малка страна привлича предимно тези, които вече са се наситили  на обичайните пътувания в чужбина и търсят нови, различни преживявания. Почивката в Сингапур не може, а и не трябва ограничено да се определя като плажна или екскурзионна, при която разглеждането на забележителности е основното, което правите, най-добре й приляга друго, много по-точно и модерно определение – футуристична.

Курортите в града-държава не са толкова много, сред тях са самият Сингапур, остров  Сентоза и малките острови Палау Убин и Палу Теконг.

В Сингапур няма да видите исторически забележителности, древни храмове или пък средновековни замъци. Почти всички забележителности в града-държава са построени през 20-21 век. Все пак, това не ги прави по-малко интересни и най-вече атрактивни. Най-интересните туристическите райони в Сингапур са неговите етнически квартали. Където и да отиде - било то в китайския или арабския район, Малката Индия или пък в малайскито село, всеки турист има възможността да се запознае с обичаите и традициите на тази народност и дори да опита от традиционната кухня в някой от националните ресторанти.

Не може да не споменем и основната атракция на Сингапур – многобройните небостъргачи от стъкло и бетон, извисяващи се чак до облаците. Местните хора ги считат за символ на това, че тяхната малка страна е постоянно развиваща се и стремяща към нови висоти.

Сингапур е идеалното място за тези, които искат да забравят за всички проблеми и да прекарат една наистина забавна почивка. И ако всички децата мечтаят за посещение на Дисниленд, то няма по-добро място за възрастни от Сингапур. Челно място в класацията на атракционите за възрастни заема увеселителния парк Universal Studios на остров Сентоса. Главозамайващи атракции в буквален смисъл - океанариум, воден парк и  Музеят на мадам Тюсо, са част от развлеченията, които може да се открият тук. Дори най-претенциозният турист  ще намери нещо интересно на територията на този невероятен остров.

 Няма как посещението Ви в Сингапур да премине без да се насладите на невероятната гледка от птичи поглед от виенското колело Singapore Flyer. Освен обичайните оферти, този атракцион предлага и  изтънчени ВИП кабини с шампанско и вкусни деликатеси.

В Сингапур туристите винаги са добре дошли. Разбира се тази туристическа дестинация не е по джоба на всеки и не може да бъде по никакъв начин определена  като евтина и достъпна. Всички хотели са фокусирани върху висококачествена комфортна почивка, във високия клас – лукс. Много от стаите се намират буквално в небесата, с красива панорамна гледка към Сингапур или морската шир.Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Сингапур

Изпрати ни статия

Добави пътепис

Към блога 

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved