Океания

Индонезия

Booking.com
  

Индонезия е страна, славеща се със своята красива природа – съчетание от величествени вулкани, живописни сини лагуни, природни паркове и резервати, превърнали я в истински рай за туристите. Тук всеки пътешественик може да открие по нещо интересно за себе си. Туризмът в Индонезия е добре развит и е един от най-важните сектори за икономиката на страната, благодарение на природната красота, историческото наследство и културното многообразие.

С повече от 17 000 острова, Индонезия е предпочитана дестинация за морски туризъм и горд притежател на третата най-дълга плажна ивица в света,. Най-популярните курорти разположени на островите Бали, Суматра и Ява ще ви покорят с райски плажове и кристално чиста вода. Не далеч от този разкош, може да се полюбувате на будистки и мюсюлмански храмове, старинна архитектура и разнообразни културни забележителности.

Най-големият град в страната е столицата Джакарта. Разположена на крайбрежието на остров Ява, тя е най-важният икономически и културен център в Индонезия, превърнал се в популярна туристическа дестинация. Като един от световните градове, Джакарта представлява интересна смесица от древна история, датираща от IV век и модерна инфраструктура, плод на глобализацията.

Хотелите в Индонезия са класифицирани по световната система от 1 до 5 звезди. В много от тях, при настаняване се взима определена сума в залог, която се възстановява при напускане на хотела, ако стаята е в първоначалното си състояние.  Ако отидете на Бали, цените за настаняване са значително по-високи от средните за страната, но за сметка на това, нивото на обслужване и изборът на хотели е доста по-голям. В по-малките градчета и курорти, където обикновено няма тълпи от туристи, добър вариант за настаняване на достъпни цени са къщите за гости.

Основните и най-значими забележителности в Индонезия се делят на природни и културни. Към най-популярните природни забележителности може да се отнесат: Гората на маймуните в Убуд (Бали), Паркът на слоновете (Elephant Safari Park) в селището Таро, Паркът на птиците и рептилите в Таман Бурунг (Бали), Национален парк Комодо, резервата Лоренц в Папуа, национален парк Уджунг Кулон на остров Ява, свещените планини Батукару и Агунг, вулкана Батур, езерото Бератан и водопада Секумпул на остров Бали. За едни от най-важните културни забележителности се считат: паметника на Монас в Джакарта – символ на независимостта, будисткия храм Боробудур и храмовия комплекс Прамбанан, построени в средата на века на остров Ява, храмовете Бесаких и Улувату, пещерата на Слона, Замъка Гианяр и древния град Амлапура на остров Бали.Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Индонезия

Изпрати ни статия

Добави пътепис

Към блога 

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved