Европа

Италия

Booking.com
  

Италия — "la dolce vita" — земята на виното, сладоледа, пицата, древен Рим и ренесансовите художници. Всяка година Италия привлича туристи от всички краища на света, привлечени от желанието да зърнат нейните национални символи — величествения Колизеум в Рим, Наклонената кула в Пиза и красотата на Венеция. Едвали някой, посетил тази красива страна, може да се усъмни в това че тя е една от 10-те топ световни дестинации. Именно поради тази причина, туристическата инфраструктура в Италия отговаря на всички международни стандарти. Изборът от места за настаняване, туристически турове и екскурзии е огромен, а цените средни за Европа. За тези, които обичат пътувания с по-нисък бюджет има голям избор от къщи за гости, мотели и апартаменти в частни домове. Не се страхувайте да се спрете на място за настаняване от частния сектор, приятелски настроените италианци с радост приемат гости.

Италианската република се намира в южната част на Стария континент. Тя граничи с Австрия, Швейцария, Словения и Франция. В северната част на Италия са планините Доломити, включени в планинската верига на Алпите. В централната част на Италия са Апенините, простиращи се от север на юг. Те разделят Западното от Източното крайбрежие на Италия.

Италия е заобиколена от няколко морета, които привличат голям брой туристи. На изток тя граничи с Адриатическо море, на юг — с Йонийско море и на запад с Тиренско море, като и трите са част от Средиземноморския басейн. Крайбрежието на Амалфи , къпещо се във водите на Тиренско море, е една от приказните морски дестинации в Италия. Тук, на малка отсечка от морския бряг на провинция Салерно, са разположени неописуемо красиви плажове и романтични градчета като Позитано, Равело и Амалфи – превърнали се в любима дестинация на милиони хора от цял свят. Кацнали на отвесните скали, извисяващи се над бреговата линия, те предлагат незабравима и вдъхновяваща гледка към морската шир и остров Капри. Не напразно Амалфийското крайбрежие е определяно като мястото, където поетите отиват, за да умрат.

Тоскана е не просто една от най-красивите области в Италия -  тя е приказна. Колкото и да се говори за нея, думите няма да стигнат, за да се опише красивата природа и китните малки селца на това райско кътче. С градове като Флоренция, Тоскана, Сиена и Пиза - богати на художествено, културно и историческо наследство, област Тоскана е един от главните и най-ценни регионални центрове в Италия.

В цял свят Италия е известна като международен моден център. Един от най-големите градове в Италия - Милано е столицата на модната индустрия. Днес в Италия се намират едни от най-популярните марки на дрехи и модни къщи. В допълнение към модата, Италия е известна и със своята кухня и история.

Историята на страната е една от най-богатите в Европа. На територията на днешна Италия, в ерата преди Христа, е била разположена мощната империя на древен Рим. Римската империя е завещала уникални архитектурни паметници, шедьоври на изкуството и културата.

Италия е известна с това, че е световен център на католическата църква. Ватикана е резиденцията на папата - главата на Римокатолическата църква.

Специално внимание заслужава италианската кухня. Вкусното сирене Моцарела от биволско мляко, различни видове пица и спагети, органични зеленчуци, отглеждани в областта на Южна Италия, под яркото и топло слънце — това е, което привлича в Италия любителите на гастрономическия туризъм.

Времето в Италия е предимно топло. Лятото е дълго и трайно. Най-топлата част от годината е в средата на Април. Понижаването на температурата започва в първата седмица на Октомври. Северните райони на Италия се  характеризират с валежи. През зимата сняг пада рядко и то предимно в планинските райони на Алпите, където са разположени едни от най-популярните ски курорти в Европа  като Аланя Валсесия, Чамполук и Мадесимо.Виж всички 24 Снимки 

Добави забележителност

Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Италия

Последни теми

Grabon.bg | Грабни оферта с намаление

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved