Азия

Китай

Booking.com
  

За туристическата привлекателност на Поднебесното царство – Китай – може да се говори много. На разположените на посетителите  е богата, туристическа програма, включваща културното наследство на древни цивилизации, най-добрия шопинг в света и отлични морски курорти. Китай не случайно е попаднал в ТОП три на страните в цял свят по брой на посещения от туристи. Страната се развива активно, независимо от политическите и икономическите катаклизми в света. В Хонконг се строят бизнес центрове, в Макао все по-активно работят казината, а в Хайнан, като гъби след дъжд, никнат луксозни хотели от най-реномираните хотелиерски вериги в света. И въпреки всичко това, цените на туристическите услуги в Китай не се повишават, което влияе особено благоприятно за привличането на посетители от цял свят.

Столицата на Китай  e Пекин – постоянно и бързо развиващ се град, но винаги запазващ самобитния си чар. В Пекин почитат паметта на миналото и внимателно се грижат за атракциите и древните културно-исторически паметници, а в главния китайски град те са много. Тук са разположени множество имперски дворци с големината на малък град, будистки храмове и мавзолеи. Няма как да не споменем площадите в Пекин, начело с Тиенанмън – най-големия площад в света, считан за сърцето на страната.

В Китай има много градове, попадащи в списъка за посещения на туристите. Харбин, Шанхай и Гуанджоу, както и регионите със специален статут като Тайван, Хонконг, Макао и Тибет, са сред най-популярните и желани туристически дестинции за любопитния пътешественик. Мнозина могат да се изненадат, че всичко това е в Китай.

Основната атракция на Китай и визитна картичка на страната е Великата китайска стена. Никоя туристическа обиколка на страната не преминава без посещението й. Не по-малко достойни за внимание са множеството манастири, включително прочутите древни храмове и дворци Шаолин, разпръснати из цялата страна. В Китай има общо 750 уникални, културни паметници и около 200 природни. 99 града от туристическата карта на Китай са маркирани като заслужаващи внимание дестинации с културно и историческо значение.

В Китай могат да се намерят места за почивка по вкуса на всеки турист. Световно известни са плажовете и морските курорти на остров Хайнан. Що се отнася до ски курорти – Китай не е сред най-популярните места, въпреки че и тук те не са малко. За най-добри зимни курорти се считат Ябули, Наншан, Алшан и разбира се – древен Тибет, на чиято граница с Непал - във величествената Хималайска верига, се намира най-високият връх в света – Еверест. Курортите на този размирен в исторически план регион, с богато културно наследство, ежегодно привличат туристи от цял свят, желаещи да намерят хармония, спокойствие, а понякога дори и подобрение на здравето.

Туризмът в Китай е фокусиран върху различни категории туристи. Предлагат се турове и екскурзии от евтина – икономична класа, до класа лукс. Всеки град в страната предлага голям избор от хотели, ресторанти и барове, спа центрове и разбира се – търговски центрове. Пазаруването е едно от най-големите китайски забавления, без което не преминава нито едно пътуване.Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Китай

Изпрати ни статия

Добави пътепис

Към блога 

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved