Европа

Португалия

Booking.com
  

Португалия e държавата, която шеговито е наричана границата на Европа, тъй като се намира в най-западната точка на континента. Португалия граничи с Испания и Атлантическия океан.

Историята на Португалия е изпълнена с най-различни събития. Това е една от първите държави появили се на картата на Европа. Днес Португалия не е световна, страховита сила с флот и армия, а атрактивна туристическа дестинация, привличаща туристи от цял свят с красивата си природа, исторически сгради и богато културно наследство.

Туристически център на Португалия е нейната столица — Лисабон, считана за един от най-красивите градове в света. Лисабон се намира на устието на река Тежу, близо до брега на Атлантическия океан. В него са съхранени архитектурни шедьоври от различни епохи.

Не по-малко важна от гледна точка на туризма е бившата столица на Португалия - Порто. Историческият център на града заема достойно място в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. В Порто се намира първата ботаническа градина появила се в Португалия. Особено удоволствие от посещението си в Порто, туристите могат да изпитат с разходка в квартал Рибейра и местните градските пазари. Любителите на гастрономическия туризъм са силно привлечени от легендарните винарски изби на Порто и Музея на вино „Порто” (портвайн), в който всеки желаещ може да дегустира от силното вино.

Благодарение на своето добре местоположение, наличието на повече от 1700 км брегова линия, изпълнена с множество красиви курорти и факта, че Португалия е една от най-слънчевите страни в света - тази южна страна е една от най-желаните летни морски дестинации. Сред най-популярните курорти в Португалия са:  Лагос, Фаро (или Фару), Вила Нова де Милфонтес, Илха де Тавира и много други.

В Португалия има условие за настаняване в хотели на туристи с различни финансови възможности. Хотелиерският бизнес е строго контролиран от правителството на Португалия. Това допринася хотелите да предлагат най-доброто обслужване, тъй както и най-малкото несъответствие засяга ранга и репутацията на хотела, както и заплашва собствениците с лишаване от бизнеса им.Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Португалия
Добави пътепис

Към блога 

Grabon.bg | Грабни оферта с намаление

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved