Азия

Таиланд

Booking.com
  

Ако започнете да мислите за ваканция и пътешествие до екзотична страна, разглеждайки всички варианти, сред тях непременно ще бъде и Тайланд. Това безпрецедентно място често е наричано "Земята на усмивките" и то не напразно. Тайланд с право е сред онези световни туристически дестинации, в които туристите просто се влюбват от пръв поглед. Освен това, страната има уникална култура и идентичност. Вкусът на традиционните национални ястия и невероятният набор от археологически обекти със сигурност ще накарат всеки турист да изпадне във възторг.

Стане ли въпрос за почивка на море, Тайланд е една от най-предпочитаните страни в света, благодарение на своите екзотични острови и девствени плажове. Трудно е да се определи кой е най-добрият курорт в Тайланд, тъй като всяко едно местенце има своя та красова и очарование. Но, ако сте изправени пред дилема при избора на дестинация, то непременно трябва да посетите Пукет, Ко Самуи, Краби, Кох Пхи Пхи и Кох Пхинг Кан, наречен от западняците „Островът на Джеймс Бонд”.

Няма как да се откажете от това да видите забележителности като руйните в историческия парк на древната Тайландска столица в Аютхая (Ayutthaya) или просто да се разходите из оживения и живописен Банкок, в който хармонично са преплетени хилядолетия история и традиции с модерна архитектура.

Ако решите да стигнете до  тази велика страна, има няколко места, които задължително трябва да посетите. За тези, които просто желаят да се разходят, Патая е най-подходящото място. В този град има голямо разнообразие от развлечения, услуги и несравнимо красиви забележителности – храм Монгкхон, парк мини Сиам, селото на слоновете и плажовете Донгтан и Наклуа.

Защо изведнъж Тайланд е наречен "Земята на усмивките" - никой не знае. Може би всеки пътник може сам за себе си да си отговори на този въпрос. Когато се разхождаш в място като Чианг Май – едно от най-старите в страната, изпълнено с древни артефакти – при изучаването на древните руини, трепетът от историята се комбинира с приятно настроение и това може би ще даде донякъде отговор на въпроса. Ако усмивка все още не е осветила лицето на туриста, се препоръчва да се посетят уникалните забележителности като водопада Namtok Mae Sa, храма Чианг Май или някои от тренировъчните центрове за слонове.

Всички тези места са само капка в морето от това, с което Тайланд е в състояние да изненада всички свои посетители. Туризмът в тази страна е във възход, обслужването завладява нови висоти и причините за това са ясни.

"Земята на усмивките" може да предложи много, особено когато става въпрос за култура, традиции и исторически ценности. Живописната природа, прекрасният животински свят, в съчетание с уникални културни и исторически паметници, ще останат завинаги в съзнанието на  туристите посетили тази страна.

Усмихнете се на Тайланд, за да се усмихне и той на Вас!Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Таиланд
Добави пътепис

Към блога 

Grabon.bg | Грабни оферта с намаление

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved