Търсене в сайта

Забележителностите на Барселона

ИспанияБарселонаЗабележителности
Сподели с другите пътешественици 
25-02-2018      0        331

      |    Панорамен изглед над Барселона

 

Барселона е една от най-предпочитаните ваканционни дестинации за туристи от цял свят. Тя привлича със своите архитектурни шедьоври, повечето от които с право се считат за световно културното наследство. Ако за пръв път ще посетите Барселона, трябва да знаете, че има много други интересни места, освен къщите на Гауди и трудът на неговия живот – Саграда Фамилия.

 

Аквариумът на Барселона

Аквариумът в Барселона - най-големият средиземноморски аквариум в света

Аквариумът на Барселона е истинско подводно царство сред каменната "джунгла" на този космополитен град. Той се смята за най-големият аквариум в Европа. Ето защо, в Аквариумът кипи научната дейност: стотици квалифицирани служители се занимават със защитата и изследването на средиземноморската фауна в рамките на океанариума в Барселона. Капацитетът на аквариума е наистина впечатляващ, той съдържа четири и половина милиона литра вода. Неговата голяма гордост е осемдесет метровият стъклен тунел, преминаващ директно над главите на посетителите и създавайки ефект на морското дъно. Експозицията на океанариума е невероятна. Тя пресъздава четиринадесет вида от различни екосистеми – от скалист бряг до коралови рифове. Освен това в аквариума може да видите по-малка експозиция, състояща се от много малки аквариуми. Тя показва на посетителите такива малки морски обитатели като гъби или морски кончета, които просто не могат да бъдат забелязани в голямо количество вода. Като цяло, в Аквариума на Барселона има единадесет хиляди вида различни морски животни, както и около триста вида риба.

Пазарът Ла Бокерия

Изобилието на Пазарът Ла Бокерия

Още едно място в Барселона, което трябва да бъде посетено непременно, е Пазарът Ла Бокерия. Ако искате да усетите духа на стара Испания, както и да се потопите в местната култура на хранене, тогава просто трябва да отидете там. Пазарът Ла Бокерия предлага стотици видове продукти, от чието изобилие, ще станете разногледи. Търговците предлагат голямо разнообразие от стоки собствено производство, голяма част от които са истинска екзотика. Другото хубаво нещо на пазара е възможността да посетите готварски курсове, предназначени да предпазят клиентите от „неприемливо използване” на продуктите, закупени тук.

Испанското село

Къщи в Испанското село

Ако искате да получите общо впечатление за архитектурата на Испания от различни времена и региони, тогава трябва да посетите „Испанското село” (Poble Espanyol), разположено в подножието на хълм Монтжуик. Този Музей на открито е разработен за Световното изложение през 1929 г. То представлява ансамбъл от 117 къщи-макет на испански сгради в пълен размер. В създаването на Испанското село са участвали около две хиляди архитекти, които са пътували из цяла Испания в търсене на вдъхновение. След избора на най-живописните испански сгради, те са изградили точните им копия на това място. Освен това на неговата територия има множество занаятчийски работилници и магазини за сувенири. На туристите се предлага разнообразие от керамика, невероятно красива бродерия и много други.

С други думи, ако искате наистина да опознаете Барселона, трябва да направите обиколка на малките й улички и пазари, така ще погледнете на нея с други очи, а също така, ще имате възможност да се присъединят към навиците и начина на живот на местните жители.

© Copyright Balcon Del Mundo

Всички текстове и снимки в тази статия са със запазени авторски права (ако не е посочено друго). Balcon Del Mundo предоставя правото да се използват материалите за всякакви, включително комерсиални цели и да се правят промени, съгласно условията на следния лиценз (CC BY 4.0).

 


Коментари

Добави коментар


Барселона Барселона е столицата на автономната област Каталония и административен център на провинция Барселона. Той е един от най-популярните туристически дестинации в Европа, с много туристически атракции, смес от древна и модерна архитектура, много история, море и планина в същото време. Една от най-известните забележителности в Ба...

виж повече

Намери, сравни и резервирай най-добрите оферти в Барселона

САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ

Резервирайте полет за вашето пътуване. Сравнете цените на самолетните билети от най-големите авиокомпании и туристически агенции.

Намери полет

КОЛА ПОД НАЕМ

Резервирайте кола под наем за вашата ваканция. Намерете най-добрата оферта за кола под наем от водещите компании в света.

Намери кола под наем

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved